Meer informatie bij de verwerking van steenstrips

LIM-TIPS:

För alla strips:  

Använd CERCOL F.55 bricklim och förbered väggen en dag i förväg med F.28 förbeläggning (precoat). • Lim som krävs: En 25 kg påse F.55-klisterlim på 8 till 10 m². • Förbeläggning (precoat): 1 liter F.28 för 10 m². Observera: använd vit Cermarmo-lim för de vita naturstenarna i vårt sortiment.

Hörnbitar (ja/nej)

Vissa sten- / tegelstrips kräver hörnstycken, andra inte. Tunna strips av natursten är på grund av dess naturliga kvalitet genomgående konsekvent i färg. Denna produkt kräver inte hörnstycken, och vi levererar dem inte. Lite impregneringsmedel eller vax på skurna ytor är allt som behövs för att ytbehandla dessa ytor. Stripsen kan placeras mot varandra på utskjutande hörn utan fogar, så inget putsbruk krävs. Hörnstyckena som säljs i vår onlinebutik är för vissa typer av strips som kräver dem för perfekt efterbehandling av utskjutande hörn.

Lätta att applicera.

Alla tegel- och stenstrips är lätta att applicera. Applicera alltid TESU-naturstenar utan injektering. Fogarna på konstgjorda tegelstrips, som liknar en tegelvägg, och äkta tegelstrips från gamla tegelstenar, måste riktas. Det riktade murbruket är gjord av en 4:1 sand-/ cementblandning. Men för de flesta av våra produkter handlar det helt enkelt om att fästa dem på väggen! Limmet appliceras på väggen med en skårad murslev och tegel-/ stenstrips skjuts mot den med en glidande rörelse. Genom att täcka hela väggen döljs eventuella sprickor. Kontrollera toppen av varje ny rad med ett vattenpass. Om det ligger i nivå, starta på nästa rad. Använd en kvarn och diamantskiva för enkel skärning.

De keramiska stenstripsen (väggplattor) från vårt sortiment är gjutna med specialinjektering som också finns i webbutiken.

Är de lämpliga för utomhusbruk?  ( Skiffer är mindre lämpligt för utomhusbruk ).

TESU  strips av natursten kan användas utomhus. I detta fall måste du också täcka hela väggen med tillräcklig mängd lim och trycka in stripsen i den. Utomhusmontering godkänns av tillverkaren, men kunden är fortsatt ansvarig för skicklig applikation och eventuella risker för frostskador eller rostbildning. Rostbildning är särskilt sannolikt med skifferprodukter.

Impregnering med SEALGUARD eller Antique Marble-produkter.

Dessa produkter gör väggen vattentät för användning på platser som kök och badrum. Sealguard ändrar inte färgen på tegel- eller stenstrips och rekommenderas i våta utrymmen och kök, särskilt när det gäller strips av natursten. Antik marmor-impregnerare gör tegel-/ stenstrips vattenavvisande och fördjupar färgerna. Detta är särskilt effektivt med skiffer.

Sönderbrytning

Vid beställning av TESU-remsor av natursten ska du ta hänsyn till att det kommer att bli några skärförluster när du applicerar dem. Ibland kan det finnas några sprickor i dina produkter. Oroa dig inte, du kan fortfarande använda dessa bitar. Strips appliceras förskjutna, så du behöver också halva strips och andra strips som måste skäras horisontellt eller vertikalt. Du kommer garanterat att kunna använda några av stripsen med sprickor, de kommer inte att ta slut. Vårt råd är att beställa 10 % extra för den exakta uppmätta storleken. Till exempel: Längd 3 m Höjd 2,5 m betyder 3 x 2,5 = 7,5 m2, plus 10 % är 8,25 m2.

Strips säljs per hel låda. Genom att lägga till varor i kundvagnen får du en översikt över din beställning och dess totala pris. Strips är alltid packade i hela lådor (antalet kan variera). Varukorgen beräknar automatiskt hela lådor.