Information om applicering av tegel-/ stenstrips

Se även filmerna om tillämpningen av tegel-/ stenstrips (klicka på "videor" på hemsidan). 

Limningstips: 

Använd CERCOL F.55 eller XL Superstrong tegelstrips-lim för de tyngre eller lätt fuktiga (tegel/sten) stilarna och grunda väggen en dag i förväg med F.28-primer. • Limanvändning: 1 x 25 kg påse F.55 tegelstrips-lim för 8 till 10 m². • Primer: 1 liter F.28 per 10 m². Observera: limma de vita naturliga tegel- / stenstilarna i vårt sortiment med CerMarmos vita lim. Den rekommenderade typen visas i webbshoppen med den produkt du väljer. 

Hörnbitar (ja/nej)

Vissa sten-/ tegelstrips behöver hörnstycken, medan andra inte gör det. Tunna strips av natursten är på grund av dess naturliga kvalitet genomgående konsekvent i färg. Denna produkt kräver inte hörnstycken, och vi levererar dem inte. Lite impregneringsmedel eller vax på skurna ytor är allt som behövs för att ytbehandla dessa ytor. Stripsen kan placeras mot varandra på utskjutande hörn utan fogar, så inget putsbruk krävs. Hörnstyckena som säljs i vår webbshop är för vissa typer av strips, som kräver dem för perfekt efterbehandling av utskjutande hörn. Hörnstycken finns för de flesta tegel-/ stenstrips vi levererar. I sådana fall indikeras detta tillsammans med tegel-/ stenstil.

Lätta att applicera.

Alla tegel- och stenstrips är lätta att applicera. Applicera alltid TESU-naturstenar utan injektering. Fogarna på konstgjorda tegelstrips, som liknar en tegelvägg, och riktiga tegelremsor sågade från gamla tegel måste riktas. Detta görs med det injekteringsmedel som listas med den produkt du väljer, som kan beställas samtidigt. Men för natursten-stilarna är det alltid: klistra fast på väggen så är du klar! Limmet appliceras på väggen med en skårad murslev och tegel-/ stenstripsen skjuts mot den med en glidande rörelse. Genom att täcka hela väggen döljs eventuella sprickor. Kontrollera toppen av varje ny rad med ett vattenpass. Om det ligger i nivå, starta på nästa rad. Använd en kvarn och diamantskiva för enkel skärning. Se även filmerna i webbshoppen - se hemsida. Tegelformat kan enkelt placeras med exempelvis 10 mm mellanrum. Dessa kan också beställas via webbshoppen.

De keramiska stenstripsen (väggplattor) i vårt sortiment är gjutna med specialinjektering som också finns tillgängliga från webbshoppen. Tegelstrips injekteras och typen av injektering påverkar slutresultatet. Du kan välja vit eller grå injekteringsmassa men även om du vill ha djupare eller full injekteringsmassa mellan tegel-/ stenstripsen.

Är det lämpligt för utomhusbruk?  ( Skiffer är mindre lämpligt för utomhusbruk ).

De flesta stenstrips kan också användas utomhus. I detta fall måste du också täcka hela väggen med tillräcklig mängd lim och trycka in stripseni den. Utomhusmontering godkänns av tillverkaren, men kunden är fortsatt ansvarig för skicklig applikation och eventuella risker för frostskador eller rostbildning. I synnerhet med skifferprodukter är rostbildning en ganska vanlig förekomst.

Impregnering med SEALGUARD eller Antique Marble-produkter.

Dessa produkter gör väggen vattentät för användning på platser som kök och badrum. Sealguard ändrar inte färgen på tegel- eller stenstrips och rekommenderas i fuktiga utrymmen och kök, särskilt när du använder naturstensstrips. Lithofin Vlekstop Plus impregnerare gör tegel-/ stenstrips vattenavvisande och fördjupar färger. Detta är särskilt effektivt med skiffer.

Sönderbrytning

Vid beställning av tegel-/ stenstrips bör du beakta att det kommer att bli några förluster vid sågning och applicering. Ibland kan också sprickor tillkomma i produkter under transport. Oroa dig inte, du kan fortfarande använda dessa bitar. Strips appliceras ofta förskjutna, så du behöver också halva och delar av strips horisontellt eller vertikalt. Du kommer garanterat att kunna använda alla stripsen med sprickor, de kommer inte att ta slut. Vårt råd är att beställa 10 % extra för den exakta uppmätta storleken. Till exempel: Längd 3,00 m Höjd 2,50 m = 7,50 m2, plus 10 % är 8,25 m2.

Strips säljs per hel låda. Genom att lägga till varor i kundvagnen kan du få en överblick över din beställning och totalt pris. Stenstrips levereras alltid i hela lådor (antalet kan variera). Kundvagnen beräknar automatiskt antalet fulla lådor. Då kan du omedelbart se en översikt över kostnaderna. Att beställa online är det snabbaste och enklaste sättet att få din beställning.